2014. március 13., csütörtök

A jó, a rossz és a csúf #1

Ezennel ünnepélyesen elindítom a korábban beígért debreceni cégtábla tipo bemutató sorozatunkat! Azonban rögtön egy kis magyarázattal indítanék. Ugyanis a bemutatni kívánt "cégérek" címben is szereplő kategorizálása nem feltétlenül jelenti azt, hogy a feliratok alsóbbrendű vagy épp pocsék munka eredményét képeznék. Sokkal inkább azért dobozolom be őket a fenti három csoportba, mert vagy nem igazán felelnek meg az általuk közvetíteni kívánt mondanivalónak, imázsnak vagy épp esztétikailag hiányosságot mutatnak. (és ezzel roppant diplomatikusan fogalmaztam...) Ja igen, a logó fikázása itt nem egyenértékű a cég fikázásával. :) 
Rövidre sikerült ünnepi beszédem után pedig kezdjük is el a Leone-film címe ihlette sorozatot!

Jöjjön hát először a :


A Csapó utcán található Fényes patika logója sajnos már nem tündököl teljes "fényében". Azonban a nagy valószínűséggel korábban is gyógyszertárként funkcionáló épület homlokzatán még mindig ott van ez a retro hangulatú neonfelirat. Egy letűnt kor hírmondója, ami csak nappal válik egész értékűvé. Maga a betűtípus kicsit vadnak hat számomra, de lehet, hogy csak azért, mert egy gyógyszertárról van szó. Lehet, hogy a "bisztró" szó esetén kevésbé tűnne fel.  Ettől még egy igazi történelmi emlék.


A ROSSZ:


Sajnos azt kell mondjam, hogy a HidroMaster-nél ezt egy picit túlgondolták. Mégpedig olyannyira, hogy képtelenség megállapítani, hogy akar-e valamit szimbolizálni a középső M-betű szárainak meghosszabbítása. Vagy épp az 'M' többitől elütő karaktere. Lehet, hogy a profiljukból adódóan az egy szivattyú, valami kisgép vagy épp szerszám? Nem tudom, de az is lehet, hogy semmi túlgondolás nem áll mögötte, csak addig rajzolgatták a logo-t, míg ki nem jött valami progresszív kinézetű felirat. Jó hír, hogy a Palmer ingatlanirodánál sem vitték túlzásba a tervezést!
A kategória nem éppen helyénvaló. Sokkal inkább lehetne 'nem rossz, de a jó nem ilyen', mivel azonban szétaprózni sem akarom a jelzőket, így sajnos ebbe került be. Csak mert én önhatalmúlag, és totál szubjektív módon így döntöttem! :D

Végül pedig itt a CSÚF:


'Segoe Print' és 'Impact' font? Komolyan? Vagy ahogy az internetes mém mondja: "Dude, are you even trying?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése